Cand auzim ca strainii ne catalogheaza drept popor de hoti se neseriosi ne suparam de parca toti am fi coborati din icoane. Daca unul fura o gaina, altul doi kilometri de cale ferata si cei mai tupeisti trec pe numele lor fabrici, insule si uzine, se cheama ca incadrarea Justitiei a fost facuta politic, special sa neindreptateasca milionele de romani nevinovati.

Printre strengarii care, dupa ce fac boroboata, vin cu cele mai tampite explicatii se numara, cum altfel, si Loteria Romana. Cu ocazia sarbatorilor au scos la vanzare niste bilete cu pret dublu, excitandu-i pe jucatori sa viseze la castiguri, normal, mai mari. Dupa ce extragerea s-a dovedit o imensa fasaiala, explicatia oficialilor legata de pretul magaresc a fost exact in stilul neaos, traditional, romanesc: ”Pretul dublu al biletelor a aparut dintr-o greseala de tiparire, dar banii stransi in plus se vor folosi la urmatoarea extragere”.

Acum, da, ne-am linistit! Credeam ca nu stiu ce sa faca cu banii nostri si-i cheltuie aiurea pe prostii. Pana la urma e si mai bine sa stea banii munciti de noi, la ei in cont, ca tot n-aveam ce face cu ei in perioada asta cu facturi duble, pe bune, nu din greseala alora care le tiparesc…

 

Sursa: comedymall.ro