Caz unic într-o Maternitate din Botoșani! Un bebeluș avortat a refuzat că moară. Șefa secției Neonatologie din cadrul spitalului a împărtățit uluitoare poveste a îngerașului care s-a încăpățânat să trăiască. În cadrul Maternității Botoșani a venit pe lume o fetiță care făcea parte din categoria ”macrosom”.

Bebelușul s-a agățat de ultimul fir al vieții, după ce mama sa a luat decizia grea, când era în a cincea lună de sarcină, de a face avort. Micuța ei avea o malformație genetică ce ar fi provocat un retard toată viața.

 

Astfel, Carmen Zaboloteanu, supranumită ”Mămica de aur” a micuților a mărturisit că:„ fetița a trăit 10 ore în care am văzut-o murind încet. Am ținut-o în brațe”, însă, din nefericire, după cele 10 ore, ea s-a stins. „Au fost. Sunt unii copii pe care mi-i amintesc și peste ani. A fost de exemplu: o fetiță la care s-a făcut întreruperea sarcinii la 23 de săptămâni și mama a dorit pentru că avea o malformație genetică întreruperea sarcinii la vârstă care era viabilă, dar cu toate avizele în ordine.

 

Caz unic, în Botoșani! Povestea dramatică a unui bebeluș avortat care a refuzat să moară
Șefa secției Neonatologie din cadrul spitalului a împărtățit uluitoare poveste a îngerașului care s-a încăpățânat să trăiască

Dar fetița respectivă a supraviețuit, mama nu a dorit să facem manevrele de reanimare, pentru că a vrut întreruperea sarcinii, dar fetița a trăit 10 ore în care am văzut-o murind încet. Am ținut-o în brațe.

Caz unic, în Botoșani! Povestea dramatică a unui bebeluș avortat care a refuzat să moară
Cea supranumită ”Mămica de aur” :„ fetița a trăit 10 ore în care am văzut-o murind încet

Mama nu a dorit-o pentru că era diagnosticată intrauterin cu o malformație genetică care ar fi făcut să aibă un retard toată viața. Ce puteam să-i facem decât să o ținem în brațe? Și nu știi ce să faci în situația aceasta. Mama nu a dorit să o vadă, să o știe, a plâns. dar… Și sunt multe cazuri. Unele rămân imprimate. Îmi amintesc locul unde a stat, numele, tot”, a povestit Carmen Zaboloteanu.